2009. július 27., hétfő

I never promised you a good time!!! # Bayonets!!! - To the Point!


A dance-punk koronázatlan királya, a !!! után ismét itt egy halmozott írásjelekkel operáló csapat. A kanadai Bayonets!!! a hasonlóan ismeretlen Mark Birtles Project és Wolfnote zenekarok romjain alakult, első lemezükkel pedig elsősorban kazettán, másodsorban digitális terjesztés útján igyekeznek meghódítani az izgalmas zenékre vágyók táborát.

A To the Point! tizenegy dalt tartalmaz, melyek mintegy kilenc perc alatt le is rohanják az agyat, ezek közül pedig mindössze három lépi át a bűvös egyperces határt. A csapat tagjai ezekkel a hirtelen kirohanásokkal jóformán még esélyt sem adnak a tényleg nagyon tömény anyag feldolgozására. Az album újra és újra meghallgattatja magát, egyszerűen igényli a törődést. És meg is érdemli, hisz csupa ambivalencia. Alapvetően dallamos és könnyed, a tálalás miatt mégis viszonylag nehezen emészthető, valamint a zajos körítés ellenére is táncos tud maradni.
A (poszt-)hardcore és a j-pop elemeinek keveredésével valami lehengerlően gyors és kemény, de azért határozottan pajkos valamit kapunk, ami olykor még egy kis adag Bis-t és gyagyás amerikai rajzfilmek zenéjét idéző cukisággal is párosul.

És micsoda szerencse, hogy a To the Point! (plusz egy aprócska gyűjtemény tavalyról) teljesen ingyen letölthető a dilinyós zenekar meglepően konszolidált honlapjáról. A lusták kedvéért azért álljon itt a közvetlen elérési út is.

A Bayonets!!! hangszer- és türelempróbáló kicsapongásai, illetve kaotikus infantilizmusa teljesen addiktív. Egyszerűen nem lehet elégszer hallani.



Bayonets!!! - Glassteeth

2 megjegyzés:

stereomacko írta...

nagy köszi ezért! zseniális!

ma-Ugly írta...

nincs mit. örvendetes, hogy legalább akad olyan, aki letöltötte.