2009. május 21., csütörtök

The Prime Time Of Your Life


Daft Punkot remixelt a magyar újelektró-duó

Az interneten jelent meg az a Daft Punk-remixalbum, amely tíz vezető zeneblog nemzetközi együttműködésének eredményeként készült el. A Human After All dalainak egyikét a magyar Tits & Clits duó formálta át, egy dán blog felkérésére.

Május 20-ától érhető el teljes terjedelmében az a remixalbum, amelyen a Daft Punk Human After All albumának dalait értelmezték újra feltörekvő fiatal elektróelőadók a világ minden tájáról.

A francia robot-rockerek 2005-ös nagylemezét annak idején általános fanyalgás fogadta mind a kritika, mind a közönség részéről, ám azóta a nimbusza sokat emelkedett. Ebből kiindulva tíz elismert, trenddiktáló zeneblog úgy döntött, egy közös projekt keretében „újrafényeztetik” a dalokat: mindegyik blog választ egy számot a lemezről, majd a remixelésre felkér egy általuk nagy reménységnek tartott és a feladatra alkalmasnak ítélt előadót.

A tíz remixelő közé bekerült a magyar Tits & Clits duó is, akiket a dán Data Sapiens blog bízott meg a The Prime Time Of Your Life 2009-esre hangolt verziójának elkészítésével. A srácok nagyon örültek a megtisztelő felkérésnek, amely egyben eddigi pályafutásuk legnagyobb kihívását jelentette. ”Éreztük, hogy oda kell tennünk magunkat, hisz nem kis feladat egy mára már klasszikusnak számító album egyik számához hozzányúlni. Az volt a célunk, hogy a saját ízlésünkre formáljuk. Mind hangzásában, mind szerkezetében megpróbáltunk újra felépíteni a számot. Csupán apró részleteket vettünk át az eredetiből, hetekig csavartuk, állítgattuk a sávokat, mire végül elégedettek lettünk az eredménnyel” - meséli a munkáról BCS, a budapesti duó egyik fele.

A Remix After All címre keresztelt kompiláció további résztvevői közt olyan blogszíntér-kedvencek szerepelnek, mint a Disco Villains, Revolte, Chew Fu vagy Dirty Disco Youth. A komplett remixalbum letölthető innen

A Daft Punk-remix a Tits & Clits eddigi karrierjének kétségtelenül legkiemelkedőbb állomása (azt leszámítva, hogy egy zenéjükkel szerepeltek Tiësto rádióműsorában), a fiúk azonban nem érnek rá a babérjaikon pihenni: nemrég fejeztek be egy remixet Péterfy Borinak, a napokban jelenik meg egy másik átiratuk az amerikai Gigabeat kiadónál, s két saját számuk ugyancsak hamarosan kiadásra kerül.

Tits & Clitsék Budapesten legközelebb május 22-én a Trafóban játszanak, majd június 18-án a Dürer-kertben, július 31-én az A38 Tetőteraszán lépnek fel. Június 27-én pedig a Győr melletti Püspökerdőn megrendezésre kerülő DumDum fesztiválon zenélnek, az angol Zodiac Cartel előtt.


Ektiv Management

Nincsenek megjegyzések: