2011. július 18., hétfő

07. 20. (szerda): KANAGAWA (ex-Failotron) koncert és TWICLF DJ-k a Jaffában


A Kanagawa név talán még ismeretlenül cseng egri zenei körökben, de a Failotron-ról valószínűleg többetek is hallott már. Ha mégsem, akkor róla mindenképp érdemes tudni, hogy a név mögött megbújó Birtalan Áron a videojáték-zenét idéző chiptune műfaj legismertebb magyar képviselője. Hangszerei különböző videójátékok és hardverek, inspirációját pedig korai ambient és kísérleti zenék, valamint a 80-as évek post-punk és shoegaze irányzatai jelentik. Az évek során számos országban fellépett, többek közt Angliában, Malajziában, Olaszországban, Ausztriában, sőt még a műfaj legfontosabb eseményének számító Blip Festival-on is, New York-ban. (Nem meglepő tehát, hogy Failotron Áronnak olyannyira híre ment, hogy még a 2010-es hazai popkult celeblistán is egészen a 14. helyig jutott és tiszta csoda, hogy Egerben még nem járt.)


A részben holland (The Great Wave of) Kanagawa nemes egyszerűséggel a Failotron utódzenekara dobbal, basszussal és gitárral kiegészülve, mely önmagát a chiptune mellett a cipőbámulós pop és a matekrock határmezsgyéjére pozicionálja. A zenekart Áron mellett Gál Dániel (dob) és egy holland hölgytag, Gaby Felten (basszusgitár) alkotják. Az éppen zajló, szegedi, szolnoki, budapesti és bécsi állomásokat is érintő mini-turnéjuk során a napokban sikeres koncertet adtak a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is. Az amerikai No Age áprilisi, A38 hajón adott koncertjén pedig ők voltak az egyik előzenekar.



Figyelem! A beígért Möbel live act sajnos ELMARAD. Ők a Kanagawa előtt léptek volna fel, azonban fontos hétköznapi teendőik miatt nem fért volna bele nekik egy egri út. De ami késik, nem múlik, valószínűleg még az idén lesz Möbel-koncert a városban.

Mindenesetre, némi vigaszként készítettek az egri fanok számára egy mixtape-et, idézem: "Ezt a mixtape-et az egri hipsztereknek dedikalom, akikhez sajnos nem jutok el a honapban <:,oc gyalazat borito, gyomorforgato beatmix, de sok szeretet!"

Mobel delicious mixtape by möbel

Legközelebb egyébként július 23-án, Budapesten lépnek fel.

Mi pedig próbálunk addig keríteni helyettük másik fellépőt. Ha sikerül, akkor mindenképp közöljük. Ha nem, akkor a That's What I Call Lo-Fi (TWICLF) DJ-i fognak melegíteni a Kanagawa koncertje előtt, majd azt követően táncoltatni egészen zárásig.

Az INGYENES, egész estés program szerdán, 9 órakor veszi kezdetét a Jaffa CoolTour Club-ban.

Az esemény oldala Facebook-on.

Nincsenek megjegyzések: