2011. február 11., péntek

Dél-olasz kíméletlenség # EELS ON HEELS - Letters EP


Olaszországot nem feltétlenül a zenéje miatt kedveljük. Talán egy épkézláb zenekart sem tudnánk említeni (persze az italo disco most kivétel, nah meg a Soviet Soviet, de a szintén olasz földről származő Casa Del Mirto-ról se feledkezzünk meg), ellenben mondjuk egy focicsapattal, mint például a AS Bari, amelynek városában az Eels On Heels is székel.

A 80-as évek experimentál hullámain edződött 4 fős banda először tavaly jelentkezett egy EP-vel (amely egyébként beszerezhető innen), s már akkor is érdeklődve figyeltem, hogy vajon miben mesterkednek ott a dél-olasz tengerparton . Ha teljes albummal nem is, de egy újabb kislemezzel idén is előpattantak, s valószínűleg mégjobban megszerették a 'brutal' jelzőt.

A 'Letters'-en 3 'trekk' plusz egy bónusz szám kapott helyet. Maga a név értelmet is nyer, ha megnézzük a számcímeket: Y, N és G. A nem csak emiatt rövidke lemezt legjobban a torzult, de mindamellett erőtől is duzzadó ütemek, a súlyosnak ható dobok, az elektronikus aggresszió, mondhatni a brutalitás jellemzi . Nem kifejezetten popzene, de ha hallgattál már (s ha nem, miért??) Health-t, These New Puritanst vagy Fuck Buttons-t, akkor velük se tégy kivételt!

Az EELS ON HEELS jelenleg hazájában turnézik, s már olyan zenekarokkal osztoztak a színpadon, mint pl a S.C.U.M., Parenthetical Girls, Project Komakino, szóval aki teheti vagy épp Olaszországban, esetleg Bari környékém tartózkodik, az menjen és nézze meg őket!


EELS ON HEELS - Antenna (Live)


2 megjegyzés:

colbas írta...

"Olaszországot nem feltétlenül a zenéje miatt kedveljük. Talán egy épkézláb zenekart sem tudnánk említeni..."

na helló, pedig most nagyon belehúztunk az olasz zenékkel, előbb a Casa Del Mirto, most meg az Eels On Heels... nem érhet minket kritika, norbibácsi.

culthero írta...

az fix! már minden csak múltidő...