2011. január 27., csütörtök

Tengerpart, autópálya és az Outrun # Casa Del Mirto - 1979

A Casa Del Mirto (magyarra fordítva, kb.: "A mirtusz otthona") az észak-olaszországi Trento városában élő Mario Ricci egyszemélyes projektje, 2005 óta készített zenéi ingyen letölthetőek myspaceről, az idei albumot leszámítva.


A korábbi house-szerű albumok után pár éve átnyergelt a chillwave/dreamwave/glo-fi irányvonalra (némi italo disco hatásokat megtartva), és a tavalyi két EP (Acafulcro, The Eternal) után idén januárban kiadta harmadik lemezét, amelynek címe takarhatja Ricci születési évét, esetleg rejtett utalás lehet a popzene legkirályabb évére - ez számomra eddig nem derült ki.


Casa Del Mirto - The Haste

Az 1979 kapcsán is le kell írnom a már-már unásig ismételgetett "tengerparti hangulat" kifejezést; van itt egészen húzós, diszkóba való sláger (The Right Way), néhány vontatott ritmusú, elkent, bólogatós dal (The Haste, Faces), sőt, még egészen meglepő módon egy akusztikus gitárral kísért kétperces "ballada" is (na jó, ez amúgy igazán lemaradhatott volna a lemezről). Kiemelkedő pillanatokról gondoskodik még a lassan kibontakozó, amolyan éjszakai-utazó-zeneként is kiválóan bizonyító Fairy Tales For Moonwalkers című dal is (amit a Popméter official.fm csatornájában meghallgathattok).

Ja, és mennyire menő már, hogy a Faces klipje alatt gyermekkorom egyik kedvenc autós arcade játéka, az Outrun fut?


Casa Del Mirto - Faces



Casa Del Mirto - The Right Way

Casa Del Mirto @ Myspace
Casa Del Mirto @ Bandcamp
Casa Del Mirto @ Facebook

Nincsenek megjegyzések: