2011. szeptember 2., péntek

Egy újabb reggel a Tilosban # Felkelők


Hétfő reggel ismét sikerült korán ébredni, majd útnak indulni a Tilos Rádióba, hogy kivehessem a részem D1 (Datascent) és Szefi (Tilos Rádió) 5:00 órakor kezdődő, Felkelők című műsorából egy DJ-szett erejéig.

Legyen szó bulizásról, rádiózásról, rég álltam már a lemezjátszók mögött egyedül (a legutóbbi szereplés a műsorban Berlinrox mellett zajlott), így ez most kifejezetten üdítően hatott, egészen elmerülhettem saját szettemben. Koncepció nem volt - zene viszont bőven -, így a hivatalos műsoridő leteltét követően is folytattam a válogatást, míg a következő műsor szerkesztői meg nem érkeztek.
Élmény volt azt látni, hogy a korai időpont ellenére is mennyien hallgatják a műsort. Ezt a velem szemben lévő monitoron futó chat-ablakon lehetett követni, ahol a (nemcsak magyar) hallgatók örömüket (vagy épp nemtetszésüket) fejezték ki az épp hallottakkal kapcsolatosan.

Ami a zenéket illeti, négy viszonylag új hazai szerzemény is bekerült a lejátszóba a Möbel (róluk itt írtunk), Saint Leidal And The 2nd, Fatime és a Zombie Girlfriend előadásában, melyek egyébként megtalálhatók a 2. magyar lo-fi válogatáson is (ingyen letölthető). Mindezek mellett hallható volt még avantgárd kollázs zene, minimál elektronika, '80s szinti-pop, rock and roll az '50-es évekből, illetve a jelenleg futó irányzatok néhány képviselője is jelen volt egy-egy szám erejéig.

A lehetőségért ismét köszönet jár a műsor házigazdáinak. Budapest legfontosabb közösségi rádiójában még mindig tök jó dolog szerepelni!

A szett az alábbi lejátszó segítségével közvetlenül is meghallgatható (a számok listája indításkor jelenik meg), innen pedig le is tölthető.

Nincsenek megjegyzések: