2011. augusztus 25., csütörtök

A Bioberber és a búbánatos búvár esete


A Bioberber mindig is kilógott a hazai, úgymond menőnek számító zenekarok fősodrából, talán épp azon oknál fogva, mert a zenéléshez való hozzáállása révén az aktuális trendekkel szinte homlokegyenest szembemegy. Nem meglepő tehát, ha a zenekart egyfajta – általuk is felvállalt – uncoolság övezi. Pedig a manapság oly' divatos hálószobapop szellemében Csató József már 2005 óta kreál "bioslágereket" e név alatt. 2008-tól pedig már zenekari felállásban, élőben is ontják magukból sajátos, képekben bővelkedő lo-fi beatdalaikat. (Tavaly nyáron, meghívásunkra Egerben is felléptek.) Nemrégiben pedig új szám született a biolaborban.

A csapat dalnoka ezúttal egy régi témát túrt elő ötletgyűjteményéből. Egész pontosan egy "ős" Bioberber szám került továbbgondolásra otthoni körülmények között, a jól bevált zenebarkács módszerek segítségével. Ahogy legtöbb szerzeményüknek, ennek is megvan a maga kis háttérsztorija. Az egykedvűen, komótos tempóban cammogó, a 90-es évek melankolikus hangvételű alternatív zenéit megidéző dal egy olyan - a depresszióból kilépő - személyről szól, akihez heteken át nem jutottak el a szavak, mintha csak a víz alatt lett volna. Ő a Búvár.

Bioberber - Búvár

A Bioberber egyébként ma este koncertezik testvérzenekaruk, a Hó Márton és a Jégkorszak társaságában, és ha minden igaz, a jókedv, a tánc és a romantika mellett némi bú is vár majd mindazokra, akik ellátogatnak a Szilvuplé-ba.

Nincsenek megjegyzések: