2009. június 22., hétfő

Pegase - Echo Of Prince

Tavaly figyeltem fel Pegase-ra, mikor is a Valerie blog promózta két demóját. A Valerie tulajdonképpen a Nantes válasza a párizsi Ed Banger-re. Ha valahonnan, akkor innen érkezhet egy újabb francia invázió. Elég csak meghallgatni a Valerie and Friends kiadványt - mely nemrég jelent meg -, mindjárt érthetővé válik, miről beszélek.
Visszatérve Pegase-ra, a tavaly megszellőztetett számok igencsak jól sikerültek. A Dream Awake különösképp, a kedvenc Without Reasons be is került azonnal egy tavalyi Are You Modern? válogatásomba. Akkoriban tudtam meg, hogy a projekt mögött Raphael áll a Minitel Rose-ból, akik szerintem az egyik legjobb formáció a Valerie istállóban.
Elég csak az Elevator-t meghallgatni. Kellemes szinti hangzás az elengedhetetlen torz gitárral, középtempós electro alappal és Raphael éteri hangjával.
Pegase-nál inkább a dallamvilág és az ének dominál. Tökéletesen passzol a mai trendhez a romantikus, barokkos, 80-as évek hangulat, sok csilingeléssel, azonnal megszerethető dallamokkal. Az I Try To Be You és a Spellbound Girl mellé már most odateszem a keresztet az év legjobb dalai szavazáson.
A számokat hallgatva olyan érzésem van, mintha egy b-szériás "nyolcvanasévek" fantasy (legyen a GOR) zenéjét hallanám. Persze, ez részemről mindenképp dicséret.
Ha kategorizálni szeretném, akkor egyszerűen csak electropop-nak nevezném. Az öndefiníció szerint: powerpop, disco house, new wave. Egyéb közkedvelt címkék a szőrszálhasogatóknak: spacey, disco-electro, retro electro, shoegaze.



A jól sikerült számok mellett, melyek a különböző blogokon már eddig is fellelhetők voltak, elég jó remixek is kikerültek R. kezei alól. Mint kiderült, a jól sikerült Teenagers remix is Pegase műve volt, nem pedig a Minitel Rose-é, ahogy azt sokáig hirdették. Azóta két újabb remix-szel is büszkélkedhet: egy Empire of the Sun és egy MEN átdolgozással.
Összességében a számok igen jók, de még így is csak egy soványka ep-re futotta, ami azért elég jó kezdet.
Egyetlen szomorúságom hogy nem találtam egyetlen mozgóképet sem. Ez remélhetőleg mihamarabb megváltozik.

Én várok. Addig is kövessétek a szivárványt!


Pegase - I Try To Be You


Pegase - Spellbound Girl


MEN - Off Our Backs (Pegase Remix)

Nincsenek megjegyzések: