2009. február 11., szerda

Morrissey - Years of Refusal

Aki még nem tudja, mit hallgasson az új esztendőben - ez remélhetőleg még senkivel sem fordult elő, hiszen 2009 eddig lehengerlően menő év a zenebarátok számára -, annak mindenképp Morrissey új lemezét ajánlanám először.
A néhai Smiths frontembere a 2006-os Ringleader of the Tormentors után jelentkezett újra albummal, és immáron kijelenthetjük, a visszautasítás évei alatt rendkívül eredményes munkát végzett Moz, az élő legenda. Persze a lemezborító mondanivalójáról azért hagyott maga mögött megválaszolatlan kérdéseket, de ezt most felejtsük el szépen.
Már az első hallgatásnál sejtettem, hogy hosszútávú lesz a kapcsolat a Years of Refusal és köztem, és hát nem is kellett csalódnom. Az elképesztő energia, a vadság, ami a lemezből árad, egyszerűen bárkit képes beledöngölni a földbe, én például amikor hallgatom, legszívesebben kiállnék egy óriási színpadra, és kitárt kezekkel áriáznék, valahogy így. Itt egy tucat kiváló dallal állunk szemben, kérem!
Nálam mostantól bérelt helye van a lemeznek a 2009-es dobogón, persze ki tudja, mi vár még ránk ebben a csodálatos esztendőben?!

Nincsenek megjegyzések: