2009. január 17., szombat

The Cure - 4:13 Dream (ajánló)

Most nem a legaktuálisabb lemezajánló fog következni, de mivel a név kötelez, nem állhatom meg, hogy ne írjak a kedvenc zenekarom legújabb albumáról, mely tavaly októberben jelent meg. Talán páran felkapják a fejüket: "jéé, ezek még mindig élnek és zenélnek??!".

A zenekar neve valószínűleg sokaknak ismerősen hangzik. Ki ne hallott volna a Lovecats, Boys Don't Cry, Lullaby című slágerekről, esetleg olvashatta a The Cure nevet egy másik zenekar inspiráló együttesei között.

Fennállásuk során eddig 12 stúdióalbummal rukkoltak elő a lassan az ötvenedik ikszen átlépő fiatalemberek, kik '92 óta négyévenként jelentettek meg új lemezeket.
Az aktuális albumhoz 33 dalt vettek fel, ebből végül 13, vidámabbnak nevezhető dal került fel a lemezre (a többi szám, ha nem is az összes várhatóan egy 'dark album' tracklistjét fogják majd képezni, mely Robert Smith szerint még az áprilisi születésnapja előtt meg fog jelenni).
Pár számot már ismerhettek, hiszen májustól-augusztusig minden hónap 13-án (bűvös szám) megjelentettek egy single-t - The Only One, Freakshow, Sleep When I'm Dead (mely egyébként egy 1985-ös demo felvétel alapján készült) és The Perfect Boy címekkel - egy-egy 'a' és 'b' oldalas szerzeménnyel.

Tehát 2008, új Cure album, tizenharmadik a sorban. Nyögvenyelősen, de kijött. Csodát ne várjunk tőle; olyan fülbemászó slágerek, mint a Just Like Heaven vagy a Friday I'm In Love nem születtek, de talán pár hallgatás után sikerrel dúdolnád, hogy "And it's the same sway/Yeah It's the same slide/It's the same swish/Oh It's the same smile/Yeah It's the same but/It's not quite right"...

Ha azonban most akarsz megismerkedni a Cure-ral, ne ezzel az albummal kezdd :)


Alább belehallgathatsz a számokba:



The Cure - The Only One (live)



Stay cured!

Nincsenek megjegyzések: