2010. november 9., kedd

Omlásveszély az Egalban! # Bemutatkozik a Hangmás előzenekara, a Kollaps

Mint azt már bizonyára tudjátok, november 17-én a Hangmás zenekar (a Darabokban turné keretében) Eger városába, pontosabban annak fellegvárába, az Egal klubba látogat el. A minden bizonnyal fergeteges éjszakába átnyúló este hangulatáról rajtuk és rajtunk, a Popméter csapatán kívül a banda előzenekara, a Kollaps is felelős lesz.


A zenekar nem is régen, 2006-ban jött létre 2 fiatalember, az orosz énekes-gitáros Oleg "Tooff" Zubkov és a mexikói fenegyerek Stanislav Lemmy amolyan internacionális aktusának mondhatni gyümölcseként. Az azóta kibővült és több tagcserén is átesett Kollaps hangzásvilágát -főleg a régebbi felvételeket hallgatván- valahol a számomra oly' kedves post-punk és a garázsrock mezsgyéiben gyökeredző, a 'pszichedélia' által táplált "Chrome-ossághoz" tudnám hasonlítani. És természetesen 17-én is hasonló élményben lesz része a Kollaps és a Hangmás koncertjére kiballagó sokaságnak.

Annyi még mindenképp megemlítendő a zenekarral kapcsolatban, hogy 2008-ban a Budapest Underground tehetségkutató zsűrije 'A legjobb frontember' különdíjjal jutalmazta az énekest, "Tooff"-ot, illetve az elkövetkező hetekben látható lesz az MTV Music és a Red Bull Made in Garage közös programjának nyerteseként Confused c. számukhoz készült hivatalos videoklippjük is az MTV műsorán, de ha esetleg ott nem sikerül elcsípni, akkor itt mindenképp megteheted.





Első kislemezük ingyenesen letölthető: Pure Isolation EP

Nincsenek megjegyzések: